MALZEMELER: 2 Kişilik
2 kahve fincanı soğuk su
2 çay kaşığı dolusu Mehmet Efendi Kuru Kahvesi
Toz şeker (Orta kahve sevenler için 1 çay kaşığı toz şeker. Şekerli kahve sevenler için 2 çay kaşığı toz şeker.)
YAPILIŞI: Cezveye kişi sayısına göre soğuk suyu koyup üstüne şeker ve Mehmet Efendi Kuru Kahvesini ekleyelim. Ocağa koymadan kahve ve su birbirine iyice özleşene kadar kaşıkla karıştıralım.(Bu karıştırma işlemini yaparken bile hava kabarcıkları oluşacak kahve köpürecektir.) Ocağın kahve gözü denilen en küçük gözüne cezveyi koyup en kısık ateşte hiç karıştırmadan pişmeye bırakalım.Kahve yanlarından hafif kabarınca ocaktan alıp, üst kısmından (sadece köpüğünden) fincana kahve koyalım ve cezveyi tekrar ocağa indirelim.Ocağın altını tam açıp kahvenin kabarmasını bekleyelim.Kahve kabarınca hemen altını kapatıp fincana havadan ve hızlı bir şekilde kahveyi dökelim.Kahveyi kesinlikle kaynatmayalım. Hemen servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder